OWK 2 pakt punten in eigen Rodenburghal

De eerste thuis wedstrijd in onze “eigen” Rodenburghal. Het voelt toch wel een beetje als thuiskomen. Als groep kijk je altijd uit naar de zaalperiode. De sfeer, de schotklok (voor 1) het kleine veld, en dus een sneller en heel ander spel. Vorige week moest het tweede team van OWK de punten in Kampen laten.  AVO 2 is geen onbekende, op het veld werd er, na een spannende pot gewonnen door OWK 2. Maar, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst. Zaak om met elkaar de schouders eronder te zetten en de eerste punten van de zaalcompetitie binnen te slepen.

De zorgvuldig samengestelde opstelling van trainers/coaches Lap en Hindriks:

Aanval:

  • Nienke Wobbes-Schuitema (C)
  • Hannah Mekkes
  • Joost Mellema
  • Gerard Nienhuis

Verdediging:

  • Sander Lap
  • Niels Lap
  • Ilse de Vries
  • Marloes de Haan

Aanvoerder Joeri Wiersma, begon door de breedte van de selectie vanavond op de reservebank. Zijn taak als aanvoerder werd door Nienke Wobbes overgenomen. Voorzitter Gerard Nienhuis wist door middel van een strafworp en een vrije bal de eerste twee doelpunten van de avond te maken. Een goed begin is het halve werk, toch?  De schoten van Joost Mellema draaiden keer op keer de korf uit, waardoor de “ooooehs en aaaaahs” luidkeels door de zaal klonken.
AVO zag kans om terug te komen op 2-2. Omdat het betreffende vak het lastig had om te scoren werd halverwege de 1e helft Rene “ik kan altijd schieten ”Buring in het veld gebracht voor Gerard. Tot aan de rust wist OWK door goals van o.a. een met scherp schietende Sander – de (geverfde) snor – Lap, de voorsprong steeds te behouden. Ruststand 9-7.

Het begin van de tweede helft kon OWK de voorsprong steeds behouden en werd er zelfs uitgelopen tot 17-11. Niels Lap stond verdedigend goed zijn mannetje en wist ook aanvallend de nodige rebounds te pakken. Zijn vakgenoten Ilse de Vries en Sander Lap konden mede daardoor de nodige goals maken. Omdat Marloes de Haan nog steeds wat grieperig was werd zij, evenals tijdens de vrijdagavond training vervangen door Samantha Noordhof. Over de vrijdagavond training gesproken, Hannah Mekkes stond toen in de finale van een schotspelletje, ze bewees ook vanavond een goal te kunnen maken. Een omdraaibal werd door haar met souplesse afgerond. 

De laatste goal van vanavond was rasecht tikkie-takkie korfbal door Joost Mellema en Rene Buring, waarbij laatst genoemde de 20e OWK goal op zijn  naam mocht zetten.

Na de wedstrijd sprak onze kleinste supporter Milan Daling de legendarische woorden: “Ik vind onze nummer 22 echt de beste. Hoe heet hij eigenlijk?”

OWK 2 kan trots zijn op het behaalde resultaat en gaat komende week weer vol goede moed aan de slag om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Amicitia 2 volgende week zaterdag. Zoals altijd kunnen wij ook dan uw steun weer goed gebruiken. Het 2e start om 18.05 uur in Vriezenveen, waarna om 19.30 uur het 1e team van OWK zal starten.

Afdrukken