Diesel OWK 3 draait warm na lange corona pauze

Zondag 13 september mocht het 3e team van OWK op bezoek bij WSS 3, een oude bekende. Vaak zijn het wedstrijden met pittige duels en veel doelpunten. Door een damestekort stond wederom junior Iris van Loo in de basis.

Het publiek heeft inmiddels een plekje gevonden in het nagenoeg uitverkochte sportpark in Oude Pekela, wanneer de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd.

WSS is in de beginfase iets scherper in de afronding en moet de CINX-formatie harder werken voor de doelpunten. Hierdoor komt WSS dan ook redelijk snel op 3-1 voorsprong. Voor OWK het teken, dat het tactisch iets slimmer moet. Junior Iris van Loo zorgt voor de aansluitingstreffer en vanaf daar neemt OWK het initiatief in de wedstrijd over. Het gaat nog niet heel gemakkelijk, maar onder toeziend oog van coach Rene “de Otter” Buring, ploetert OWK 3 zich naar een voorsprong (6-8).

De oost-Groningers laten zich niet zomaar uit het veld slaan en weten dit gaatje voor de rust nog te dichten, waardoor er wordt gerust met een 9-9 ruststand.

In de pauze hamert coach Rene “de Otter” Buring erop dat er verdedigend meer druk moet worden gegeven en aanvallend de betere kans moet worden gezocht. De ploeg luistert aandachtig naar de tactische aanwijzingen en dat is direct zichtbaar in het spel.

De scheidsrechter fluit voor de start van de 2e helft en OWK schakelt direct een tandje bij. Dit resulteert in tussenstanden van 10-13 en 12-16.

Inmiddels hebben de moe gestreden Hidde Geerts en Marijn van der Veen, plaats gemaakt voor Michel Daling en Loes van Dam. WSS probeert middels een tactische wijziging, nog eenmaal dichterbij te komen. Iris van Loo laat zien dat dat niet gaat werken en zorgt voor de 15-18 en 15-19.

Ditmaal zal Milan “ mag ik het Scorebord doen” Daling tevreden zijn over de einduitslag (17-21) en gaan de punten in de tas, mee naar Oostwold!

Komende zondag speelt OWK 3 thuis tegen Club Brothers 2. Door de corona maatregelen is er slechts een beperkt aantal (vrij)kaarten beschikbaar. Reserveer snel en tot zondag!

 

 voor de foto's van de wedstrijd

Afdrukken