OWK Logo

Korfbalvereniging OWK

KORFBALLEN DOEN WE SAMEN


TRAINERS & ARBITRAGE

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - Sparta Zwolle 1

Hoofdcoach aan het woord: OWK 1 - DOS 1

“My philosophy is that you don't motivate players with speeches; you have motivated players that you draft.

“My philosophy is that you don't motivate players with speeches; you have motivated players that you draft. That's where they come in, and those are the guys that are competitive. You can not teach competitiveness.”

Oostwold reist af naar Leek

A pessimist sees the difficulty in every opportunity;

an optimist sees the opportunity in every difficulty.

Winston Churchill

Goedenmiddag sportvrienden,

De Rodenburghal, inmiddels de vertrouwde thuishaven van de onzen, biedt vanavond niet alleen een warm welkom aan de Groningers, maar ook aan onze kameraden uit Zwolle.

Het programma dit weekend van de selectie liegt er niet om. We openen deze avond het bal met de wedstrijd tussen OWK 1 en ckv Sparta 1. Je wordt opgewarmd met de strijd tussen onze Combi A1 en Ritola A1 uit Zuidlaren. Zondag betreedt het tweede seniorenteam uit Oostwold de vloer. Zij twisten met Koog Zaandijk 4 uit Koog aan de Zaan om de punten. In het voorprogramma daarvan proberen de heren en dames van drie de koppositie te handhaven tegen de stadjers van Club Brothers 2.

Een hele opgave om de punten in eigen huis te houden tegen zeer gerenommeerde tegenstanders. Zo versloegen de mannen en vrouwen uit Overijssel vorige week de gedoodverfde kampioen van de overgangsklasse A, kv Heerenveen. Een puike prestatie! Echter open ik niet voor niets met Winston Churchill. Het biedt ons juist een uitgelezen mogelijkheid om onze bijzondere kwaliteiten te etaleren!

De eerste competitieronde in de zaal was een succes. Het tweede won met groot machtsvertoon van CSL. Het eerste won niet dik, maar veegde in de derby met Nic wel de vloer van het Alfa College met ze aan.

Meer dan de helft van de veldcompetitie zit erop. En hoewel we ook in weer en wind elke wedstrijd willen winnen, staat buiten toch in dienst van binnen. De spelers hebben hard gewerkt om zich in de zaal van hun beste kant te laten zien.

Men vraagt mij de laatste tijd veel naar de doelstelling van de selectie. Welnu, we spelen in ieder geval achtentwintig wedstrijden en die willen we winnen. Dat is de doelstelling! Voor verlies offeren we onze welverdiende vrije tijd niet op, voor winst draaien we zonder moeite overuren. Daarnaast willen we jullie graag vermaken. Zonder gekheid, we werken hard, tonen toewijding en nemen niets voor lief. Vanuit die gedachte staan we er vanavond, volgende week en die weken erna. Als dan aan het einde van de competitie de stofwolken optrekken en de stand zichtbaar wordt, is die te allen tijde bevredigend.

Ik wens iedereen een machtig mooi korfbalweekend. Schroom niet mij aan te spreken als je wat wilt melden of wilt weten. Ik zal er zijn en heb alle tijd.


Namens de selectie en staf,

Jeha

Afdrukken